Menu

Zo zet jij jouw hond goed op een familiefoto

Je hond goed stil te laten zitten voor een foto kan erg lastig zijn. Als je op foto wilt met de familie en daar ook de hond op wilt hebben staan, dan kan dat best een uitdaging zijn. Zeker als je wilt dat je hond er een beetje normaal bij staat en niet continu wegkijkt of beweegt. Je zult het vast wel herkennen als je zelf wel eens hebt geprobeerd om je hond op de foto te zetten. Wat je ook probeert, het wil maar niet lukken. Maar je wilt natuurlijk alles voor de hond en op de familiefoto moet je viervoeter natuurlijk ook komen te staan. In deze tekst zal ik jou daarom wat tips geven om jouw hond mooi op de familiefoto te zetten. 

Zorg voor voldoende rust

Als jij met de familie een fotoshoot houdt op een onrustige plek, met veel afleiding, dan gaat het erg lastig worden om een mooie foto met je hond te maken. Foto’s in het bos zijn natuurlijk erg leuk, omdat er een mooie natuur te zien is, maar het geeft ook veel mogelijke afleiding voor je hond. Overal ritselt er wat, loopt er of vliegt er een beestje, zijn er andere honden aan het wandelen, noem het maar op. Dat zijn allerlei factoren die ervoor kunnen zorgen dat jouw hond afgeleid raakt en jij geen goede foto kunt maken. Kies daarom voor een rustige en stille locatie met weinig afleiding. Ook is het erg belangrijk dat je zelf veel geduld hebt. Het is immers een dier en zij begrijpen niet dat jij een foto van ze wilt maken en dat ze daarom stil moeten blijven zitten.

Vermaak je huisdier en koop hem om

Een andere manier om je huisdier goed bezig te houden is door hem of haar wat speeltjes of een snoepje te geven. Dat is een goede manier om je hond te laten zitten of liggen en even stil te zijn. Bovendien maak je ze er blij mee, waardoor je sneller een succesvolle foto maakt dan wanneer ze afgeleid raken door het minste geringste. Het nadeel hiervan is wel dat je hond natuurlijk niet de camera in kijkt, maar waarschijnlijk naar de grond met het speelgoed of het eten kijkt. Aan de andere kant was dat sowieso al lastig geweest, want honden kunnen erg eigenwijs zijn. Ook kun je ervoor kiezen om je hond in de hondenmand te laten zitten op de foto. Dan ligt hij sowieso goed stil.

Wat voor karakter heeft jouw hond?

Niemand kent zijn hond zo goed als jij en daar moet je gebruik van maken. Als jij een drukke, speelse en actieve hond hebt, dan is dit wel zo leuk om ook terug te laten komen in de familiefoto. Het gebruiken van speeltjes is dan erg leuk, omdat je de speelse kant dan laat zien in de foto. Dat is leuk om na een jaar of tien terug te zien als je de foto weer eens tegenkomt. Als je een erg rustige hond hebt, dan is het gebruiken van de mand weer een goed idee, omdat je dan ook weer laat zien dat je hond een rustig dier is.