Menu

Tips & tricks om fotokaders op te hangen

Heeft u een geweldige foto gemaakt en uw fotokader besteld die perfect past bij uw interieur? Maar weet u niet hoe u het moet ophangen? Dit is het moeilijkste gedeelte in dit proces. Het is een kunst om een fotokader op de juiste manier op te hangen, zonder uw muren te beschadigen. Als een fotokader goed aan de muur wordt opgehangen, kan het een interessant middelpunt in een kamer vormen, zowel voor gasten die uw huis bezoeken, als voor u om het dagelijks te zien. Fotokaders zijn een goedkope manier om een huis als een thuis te laten voelen.  Lees hier de handige tips om fotokaders op te hangen. 

Verzamel de benodigdheden

Voordat u aan de slag gaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u beschikt over het gereedschap om uw fotokader op te hangen. Naast uw kader heeft u alleen een schroevendraaier, hamer, potlood en voor de perfectie een waterpas nodig. Voor zware fotokaders heeft u ook een boormachine nodig. Zwaardere fotokaders kunnen een ruwe plug en schroef nodig hebben, maar voor de meeste kaders zou een spijker op zich moeten volstaan.

Bepaal waar uw fotokader zal hangen

Het kiezen van de plek waar u uw fotokader precies moet ophangen, is een van de meest moeilijke onderdelen van deze opdracht. U moet eerst beslissen op welke muur of in welke ruimte u uw fotokaders wenst op te hangen. Vermijd het ophangen van fotokaders in direct zonlicht of in de buurt van warmtebronnen, omdat dit ze kan beschadigen. Voordat u een spijker op zijn plaats slaat, kunt u uw plaatsing plannen met schilderstape of met potlood om een idee te geven hoe alles eruit zal zien als het klaar is. 

Bepaal de hoogte waar uw fotokader zal hangen

De meeste mensen hangen hun fotokaders te hoog. U zou uw nek niet mogen spannen om ze te zien. De regel voor het hangen van fotokaders is dat ze tussen 145 en 155 cm van de grond tot het midden van de fotokader moet hangen. Dit principe wordt ook door veel musea en kunstgalerieën overgenomen. De hoogte is echter ook afhankelijk van factoren als meubel- en plafondhoogte, dus dit hoeft geen vaste regel te zijn. Indien u over een hoog plafond beschikt, is het verstandig om uw fotokader wat hoger te plaatsen voor een beter effect.

Bron: https://www.fotokadersonline.be/