Menu

Fotolijst of passe partout?

Hoe maak je de keuze tussen een passe partout op maat en een fotolijst? Dat is een vraag die wij veel krijgen. Waar je bij een fotolijst vaak gebruik maakt van de volledige ruimte, doe je dit bij een passe partout juist niet. Je zult het waarschijnlijk herkennen als een foto met witte omranding en dan een bepaalde kleur fotolijst. Deze maten kun je zelf samenstellen en de kleur hoeft ook niet altijd wit te zijn. Ben je toch meer van een volledige foto? Kies dan voor een fotolijst.

Fotolijsten

Fotolijsten zijn er in verschillende soorten en maten. Maar ook de materiaalkeuze is de laatste jaren uitgebreid. Waar je vroeger alleen hout en aluminium had, heb je vandaag de dag meer keuzes. Wat dacht je van een prachtig verzilverd fotolijstje? Of laat een fotolijst van kunststof samenstellen met allerlei vormen. Naast kleuren heb je ook nog motieven die je terug kan laten komen. Denk bij hout bijvoorbeeld aan de nerfstructuur.

Passe partout op maat

Een passe partout op maat samen laten stellen kun je ook online. Via de stapsgewijze methode kies jij de ideale vormen en maten. Meet wel altijd even de maten die je in gedachte hebt of kijk online naar het voorbeeld op de website. Met de rekentool kun je eenvoudig berekenen wat de ideale maat is voor de fotolijst die je in huis hebt of op de webshop wilt bestellen. Een bindend advies is niet mogelijk je moet doen wat goed voelt.

Hulp bij het kiezen

Als je online een passe partout gaat bestellen kun je gebruik maken van een handige rekentool. Het enige wat jij zelf hoeft te doen is de maten van de fotolijst opmeten. Vervolgens kun je zelf kiezen welke uitsnede voor jou geschikt is en in welke kleur je hem wil hebben. Wil je af en toe afwisselen met de afbeelding of het kunstwerk? Geen probleem. Je kan meerdere passe partouts bestellen om te kijken wat jou het gewenste effect geeft.