Menu

Dit is de mooiste babykleding voor een fotoshoot met familie

Een fotoshoot met je familie en je pasgeboren baby is erg leuk. Je hebt dan voor later veel herinneringen aan je kleine kindje en je kind kan later ook zien hoe zij als baby waren. Er zijn natuurlijk veel soorten Babykleding waar je uit kunt kiezen voor de fotoshoot. Het kan best lastig zijn om te bedenken wat nou het leukste is om aan te trekken en hoe de foto’s er het mooiste uit komen te zien. De uitkomst van de fotoshoot wordt voor een groot deel door de kleding bepaald. Je moet er dan natuurlijk wel leuk bij lopen. In deze tekst geef ik jou daarom tips voor de mooiste babykleding voor een fotoshoot met de familie. Dit zijn natuurlijk enkel wat tips en voor ieder kind is er weer wat anders mooi en iedere ouder heeft een andere kledingsmaak.

Trek je baby neutrale kleuren aan

Een van de beste tips die ik jou kan meegeven als het gaat om babykleding bij een fotoshoot, is dat je voor neutrale kleuren moet gaan. Als je veel felle kleuren of kleding met steentjes en diamantjes aantrekt, dan kunnen de kleuren reflecteren op de huid van de baby. Dit ziet er vaak niet mooi uit op foto’s. Dit fenomeen komt al helemaal erg voor als je bij de Babyverzorging en crème op het gezicht hebt gesmeerd. Het gezichtje zal dan al een beetje glimmen en door dit soort kleding te dragen wordt dat alleen maar versterkt. bovendien staan neutrale kleuren alle baby’s en ziet het er mooi uit op de foto. Je ziet dan ook veel eerder de baby zelf, dan dat je aandacht gelijk wordt getrokken door de felle kleding.

Draag kleren met structuur

Door je baby kleding met structuur aan te trekken, kun je meer diepte aan de foto’s geven. Denk hierbij aan broekjes of shirtjes met ribbels, een gebreid truitje of een combinatie van twee structuren. Zeker als je de foto’s in het zwart wit laat maken, kan kleding met structuur erg mooi zijn. Zo maak je de foto toch wat speelser, zonder de aandacht teveel van het gezichtje af te leiden. Een ding dat je beter kunt vermijden als het gaat om fotoshoots met je baby, zijn kleding met teksten, drukke printjes of grote logo’s. In het dagelijks leven zijn deze teksten misschien wel leuk, maar voor op de foto is het wat minder. Deze teksten of prints leiden mensen af van wat er belangrijk is: de baby zelf. Bovendien kan het zo zijn dat de tekst maar half te zien is op de foto, wat het nog minder mooi maakt.

Kies de juiste kleuren kleding

Een grote fout die veel ouders maken, is door hn baby kleding aan te trekken die dezelfde kleur heeft als hun huid. Een kleur waarmee je nooit de fout in kan gaan zijn bijvoorbeeld beige, lichtgrijs of een lichte bruine tint. Zowel kinderen met een donkere huid als een lichte huid kunnen deze kleuren goed hebben. Dan weet je zeker dat het gezichtje van je baby niet wegvalt en versmelt met de kleding. Je wilt immers wel dat je kind ook goed zichtbaar is op de foto.