Menu

De mooiste shoot locatie bij luxe zwembaden

Luxe zwembaden zijn heerlijk om tot rust te komen en om je tuin of woning te verrijken. Of je nou zelf graag een ochtendduik neemt, of kinderen hebt die van water houden, het plezier is voor iedereen even groot. Daarnaast is een luxe zwembad ook nog eens een lust voor het oog. Met een luxe zwembad heb je gegarandeerd een prachtige locatie om de mooiste foto’s te maken. Een luxe zwembad maakt je tuin of kelder helemaal compleet. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, kleuren, uitvoeringen en afwerkingen. Met de adviezen van specialisten ben jij in staat het perfecte zwembad te creëren; een fotogenieke eyecatcher in huis of tuin. 

Wat is een luxe zwembad?

Een luxe zwembad, wat is dat eigenlijk precies? Een luxe zwembad is net even dat tikkeltje extra. Het is een zwembad dat op maat ontworpen wordt in overeenstemming met zelf gestelde eisen. Een architect denkt met u mee in het ontwerpen van het zwembad. Ook zal u geadviseerd worden over een geschikte vorm, grootte en materiaalkeuze. Het voordeel van zo’n design zwembad is dat je alle elementen naar eigen wens kunt kiezen, waardoor je je eigen droomzwembad kunt creëren. Zo kun je bijvoorbeeld de vorm van het zwembad aan laten passen aan de buitenruimte. Op deze manier ontstaat er een samenhangend geheel, waardoor je kunt genieten van een ultieme zwemervaring. 

Professionals denken met u mee

Voordat er daadwerkelijk zo’n prachtig zwembad staat, moet er eerst een proces doorlopen worden. Gelukkig staan deskundigen u hier in bij en geven zij hierbij advies. Zo kunnen ervaren tuinarchitecten advies geven over de juiste locatie van het luxe zwembad. Wanneer deze in de tuin geplaatst wordt, is het belangrijk dat deze goed tot zijn recht komt. Daarnaast is het ook van belang om te kijken op welke locatie u optimaal van de zon kunt genieten. Ook kan er gekozen worden om binnenshuis, bijvoorbeeld in de kelder, een zwembad te plaatsen. Ook dan kijken deskundigen mee voor de beste locatie en afwerking van het binnenzwembad. 

Opties voor een luxe zwembad

Luxueuze opties zorgen ervoor dat het zwembad een echte blikvanger wordt. Je kunt dit effect creëren door middel van mooie zwembadwanden van bijvoorbeeld marmer of natuursteen. Daarnaast mag zwembadverlichting ook niet ontbreken. Zwembadverlichting zorgt voor een fotogeniek effect en maakt daarnaast zwemmen in het donker ook een stuk aangenamer. Wil je echt uitpakken met extra elementen? Dan is het plaatsen van een fontein of waterval een echte aanrader. Tot slot kun je je zwembad ook aanvullen met een buitendouche of glijbaan. 

Een stijlvolle omgeving maakt het af

Een luxe zwembad is van zichzelf natuurlijk al prachtig, maar voor het mooiste resultaat is ook de omgeving erg stijlvol. Vooral bij buitenbaden speelt dit een grote rol. Om voor een harmonieus geheel te zorgen is het van belang dat de tuin mooi strak is ingericht. Vergeet ook niet om rondom de zwembad tuinpaden of zonneterrassen aan te leggen. Voor een optimaal luxe geheel kun je ook de plaatsing van een poolhouse overwegen. Deze kun je aanvullen met bijvoorbeeld ligstoelen, een bar een een sauna. Zo kun jij genieten van je luxe zwembad en tegelijkertijd de mooiste plaatjes schieten.